Engrosmodel | Oftest stillede spørgsmål
Energi Danmark logo

Ændringer på elmarkedet pr. 1. april 2016

Den 1. april 2016 kommer der et nyt regelsæt, Engrosmodellen, på elmarkedet. Med Engrosmodellen flyttes mange opgaver fra netselskaberne til el-leverandørerne og formålet er at gøre det mere enkelt for forbrugerne at gennemskue strømforsyningen.

Konkret betyder det for dig som kunde, at alle henvendelser fremover skal rettes til Energi Danmark.

Vi vil løbende samle al vores information om ændringerne her, så du let kan få et overblik. Se mere i menuen til venstre eller find svar på de mest stillede spørgsmål nedenfor.

Oftest stillede spørgsmål

Hvem berøres af Engrosmodellen?

Alle danske elkunder – både private og erhvervskunder – vil blive berørt af Engrosmodellen, der træder i kraft den 1. april 2016.

Skal jeg selv foretage mig noget?

Nej, ændringerne sker automatisk, så du skal ikke foretage dig noget. Vi holder dig løbende opdateret her på siden om de ændringer, som får betydning for Energi Danmarks kunder. 

Min virksomhed skal melde flytning. Hvad gør jeg?

Pr. 1. april 2016 skal flytning meldes til din el-leverandør, og du kan kontakte os på tlf. 87 42 62 62. Det er vigtigt, at du flytter din elaftale med, når du flytter, så du også er sikret el på din nye adresse.

Min virksomhed har ingen strøm. Hvem skal jeg kontakte?

Du skal kontakte din el-leverandør, hvis du ikke har strøm på din adresse.

Hvorfor skal min virksomheds elforbrug opgøres flere gange end normalt?

Vi arbejder på at gøre vores IT-systemer klar til at håndtere ændringerne, som indføres med Engrosmodellen. Derfor er det nødvendigt at foretage ekstra opgørelser af dit elforbrug (pr. 30. sept. 2015 og 31. marts 2016).

Min regning ser anderledes ud end normalt. Hvorfor?

Fra den 1. april 2016 vil du fra Energi Danmark modtage én samlet regning, som dækker både forbrug samt afgifter og transport af el.

Jeg plejer at modtage to regninger. Hvorfor får jeg kun en?

Fra den 1. april 2016 vil du ikke længere modtage en særskilt regning fra dit netselskab på transport og afgifter. I stedet får du én samlet regning fra Energi Danmark.