Samaqua - EnergiDanmark
Energi Danmark logo

Faste priser og fleksibelt forbrug

Energi Danmark sikrer stabile og forudsigelige priser og optimerer SamAquas muligheder i den grønne omstilling.

Markedspriserne har gennem en længere periode oplevet store udsving. Derfor var det vigtigt for Samaqua, en organisation ejet af en række forsyningsselskaber, at deres nye samarbejdspartner på elmarkedet kunne sikre dem stabile elpriser, uden at de behøver spekulere på timing for indkøb. Valget faldt på Energi Danmark, og en stor del af Samaquas elaftale er baseret på Energi Danmarks Index-model. Det eliminerer spekulation og sikrer forudsigelige priser. Det betyder, at selvom elpriserne stiger meget i en periode, så kan Samaqua styre sine omkostninger. Det giver sikkerhed og tryghed.

Samtidig søgte Samaqua også en partner, som kunne indfri organisationens store ambitioner i forhold til den grønne omstilling. Flere af de 14 forsyningselskaber, der er en del af Samaqua, har nemlig elforbrug, som enten allerede er, eller i fremtiden vil være fleksibelt.

Hos Samaqua ønsker vi at agere aktivt i den grønne omstilling. Med Energi Danmark har vi fundet en samarbejdspartner, som gør det muligt at udnytte vores fleksible forbrug, så det både bliver til gavn for vores medlemmer og for miljøet.
Mattias Asferg Petterson, Project Manager ved Samaqua

Og der er godt gang i at analysere og forberede det fleksible forbrug. Når elpriserne i visse timer er meget høje, kan Samaqua stille sin fleksible kapacitet til rådighed og modtager derfor rådighedsbetaling fra Energi Danmark. Princippet hedder Demand Response, og det kan Energi Danmark tilbyde, fordi vi er balanceansvarlig over for Energinet.dk.

Samarbejdet mellem Samaqua og Energi Danmark har ydermere betydet, at der er fundet værdi i, at Samaquas medlemmer kan udstede certifikater (GoO’s) fra deres egenproduktion af el.

Forbrugsfleksibilitet er et utroligt vigtigt led i den grønne omstilling. Vi er meget glade for, at Samaqua har valgt at bidrage med sin fleksibilitet, så vi sammen sikrer en omkostningseffektiv og sikker indpasning af vedvarende energi i det danske elsystem.
Mikkel Hauge Jensen, Director of Sales ved Energi Danmark
Mikkel Hauge Jensen, Director of Sales ved Energi Danmark
Energi Danmark er en samarbejdspartner, som har øje for hele vores forretning, og derfor fandt vi også sammen ud af, at der fandtes en ekstra indtjeningsmulighed for flere af vores medlemmer gennem at udstede certifikater.
Mattias Asferg Petterson, Project Manager hos Samaqua

Er du blevet nysgerrig på vores Index-produkt eller forbrugsfleksibilitet?

Se med herunder, hvor vi forklarer mere om fordelene:

Mikkel Hauge Jensen
Mikkel Hauge Jensen
Sales Director