Knudsen Plast | Kombineret aftale sikrer spredning af risiko
Energi Danmark logo

Knudsen Plast

Knudsen Plast sikrer konkurrenceevnen

”Energi Danmark har den største puljeordning på elmarkedet. Det giver os en god sikkerhed i forhold til budgetplanlægning.” Jørgen Wad Johansen, økonomidirektør i Knudsen Plast A/S.

Knudsen Plast har siden 1977 produceret plastkomponenter til medico-industrien. Virksomheden er beliggende i Frederiksværk og har 75 ansatte. Sammen med produktionsafdelingen i Slovakiet leverer Knudsen Plast komponenter til det nordiske og europæiske healthcare-marked.

Energi Danmark har siden 2004 leveret el til produktionen hos Knudsen Plast. Samarbejdet bygger på den populære 70/30-kombination, hvor 70 pct. af elindkøbet er Pulje-el og 30 pct. er Spot-el.

Strategien bag Pulje-aftalen er, at Energi Danmark samler indkøb af el og lægger prisen fast ved afregningsårets begyndelse. På den måde behøver Knudsen Plast ikke at afsætte tid og kræfter til at gennemskue det komplekse elmarked. “Vi er ikke interesserede i at spekulere,” siger Jørgen Wad Johansen. “Vores elforbrug er først og fremmest en faktor i forhold til international konkurrenceevne, så målet er at minimere risikoen for prisstigninger.”

Den kombinerede aftale betyder en spredning af risikoen, fordi Spot-el udligner øvrige afgifter (PSO). På den måde undgår Knudsen Plast store udsving i omkostningerne, og derfor er direktøren godt tilfreds med aftalen.
Jørgen Wad Johansen rådfører sig løbende med Energi Danmark, og han finder vejledningen meget professionel. “Vi har en god, tæt dialog med Energi Danmark, som kender vores behov – både på kort og lang sigt”, siger han. Jørgen Wad Johansen fremhæver desuden, at Energi Danmark også gerne henviser til energibesparende tiltag.