Karup Varmeværk | Værdifuldt PBA-software gavner varmeværket
Energi Danmark logo

Karup Varmeværk

”Hvis elpriserne ser ud til at blive høje, hjælper Energi Danmarks vagtordning med at ændre vores indmelding, så vi kan udnytte de høje priser.” Jens Jørgen Maagaard, Driftsleder hos Karup Varmeværk.

Karup Varmeværk er et moderne, mindre kraftvarmeværk, som leverer varme til ca. 800 forbrugere. Jens Jørgen Maagaard er driftsleder og har haft hovedansvaret for værkets drift i knap 30 år. Værket, som også råder over en gasmotor, fik i 2012 installeret et solfangeranlæg for på den måde at være mindre afhængig af naturgassen. Samtidig giver solfangeranlægget værket en grønnere profil.

Hovedårsagen til at Jens Jørgen Maagaard valgte at samarbejde med Energi Danmark i 2009 var de kompetente og professionelle medarbejdere, som altid har kraftvarmeværkets behov for øje.

Jeg er især glad for vagtordningen. Hvis elprisen ser ud til at blive høj, så ringer medarbejderne i vagtordningen og spørger, om vi har mulighed for at ændre indmeldingen. Også selvom jeg allerede har meldt vores produktionsplan ind, så får vi det ændret uden problemer og kan således udnytte de høje priser. Det kan også ske, at jeg glemmer at melde ind, og også her er vagten altid klar til at hjælpe.
Jens Jørgen Maagaard, driftsleder hos Karup Varmeværk

Karup Varmeværk melder også produktionen ind for Kølvrå Varmeværk. Indmeldingen foregår via Energi Danmarks PBA-software. Jens Jørgen Maagaard fortæller, at den tætte kontakt til Energi Danmarks PBA-afdeling er værdifuld for varmeværket.

”Jeg er meget glad for kontakten til Energi Danmarks PBA-afdeling. Når de kommer på besøg, er der tid til at følge op på vores aftale og stille spørgsmål, og det skaber tryghed,” siger han og fortsætter:

”Besøget er også en mulighed til at få demonstreret de nyeste funktioner i indmeldingssystemet – et system, som er let at benytte og meget intuitivt,” konkluderer Jens Jørgen Maagaard.

Kontakt Energi Danmark