Chr. Hansen - EnergiDanmark
Energi Danmark logo

At købe grøn strøm har indtil nu været et spørgsmål om at reservere noget af den energi, som allerede eksisterede i forvejen. Men for alle parter i denne aftale har der været et ønske om at gøre det endnu bedre – et ønske om en løsning, som bringer ny bæredygtig energi til markedet til en konkurrencedygtig pris.

Ingen prisrisiko og et mål om 100 % grøn energi

Overordnet set så løser Energi Danmark to udfordringer, som er forbundet med en traditionel PPA-aftale; nemlig eliminering af prisrisikoen og håndtering af differencen mellem forbrug og produktion.

”Med denne PPA-aftale fjerner vi som balanceansvarlig den prisrisiko, som kunden har ved en traditionel PPA-aftale. Prisrisikoen opstår både for forbrugeren og producenten, når forbrug og produktion ikke matcher, fx når solen ikke skinner. Vi sørger for, at denne risiko elimineres samtidig med, at vi skaber overskuelighed og transparens i afregningen,” fortæller Mikkel Hauge Jensen, Sales Director ved Energi Danmark og fortsætter:

”Vi er meget stolte af denne aftale. Den viser, at det ikke kun er de store datacentre, som kan lave PPA-aftaler, men at alle typer af virksomheder og offentlige kunder nu kan bidrage til at få mere ny grøn energi ind i systemet i Danmark”, tilføjer han.

Bæredygtighed i kombination med budgetsikkerhed

PPA-aftalen betyder, at Chr. Hansen fortsat er verdens førende inden for bæredygtighed og samtidig sikret budgetsikkerhed.

”For Chr. Hansens vedkommende har det været essentielt, at vi udover at tilføje ny grøn energi i Danmark fortsat kan opnå en budgetsikkerhed i vores omkostning på el. Man kan reelt set sige, at Energi Danmark fremfor at købe strøm på el-børsen til os, køber prissikringen af Better Energy,” fortæller Jesper Deela Nielsen, Senior Category Manager, Global Sourcing hos Chr. Hansen og fortsætter:

”I tillæg til denne aftale har vi bedt Energi Danmark skabe en grøn balance 24/7/365 baseret på det almindelige certifikatmarked. Herved tager vi hos Chr. Hansen ansvar for ikke bare at tilføre ny vedvarende energi men også at sørge for, at el-markedet i fremtiden består af et mix af vedvarende energi,” afslutter Jesper Deela Nielsen, Senior Category Manager, Global Sourcing hos Chr. Hansen.

Som balanceansvarlig aktør for både forbrug og produktion vil Energi Danmark fremover arbejde konstruktivt med fleksibelt elforbrug og optimere udbud og efterspørgsel i markedet til gavn for hele samfundet.

”At skabe mere ny vedvarende energi er omdrejningspunktet i omstillingen til en grøn energiforsyning. PPA-aftalen bringer Chr. Hansen helt i front i omstillingen til grøn energi i Danmark og baner vejen for, at der kan etableres lignende innovative løsninger for små og mellemstore virksomheder, som ønsker at bidrage positivt i Danmarks samlede energiregnskab,” fortæller Peter Munck Søe-Jensen, head of Power Production & Asset Management hos Better Energy.

For mere information om PPA aftalen, er du velkommen til at kontakte Kim Nielsen, Head of Sales ved Energi Danmark på tlf. 3544 0405.