Energi Danmark logo

To stærke profiler indtræder i Energi Danmarks bestyrelse

Anne Broeng og Torben Möger Pedersen indtræder som eksterne bestyrelsesmedlemmer i energihandelsselskabet Energi Danmark, der er ejet af de to andelsselskaber Andel og NRGi.

november 21, 2023


Energi Danmark styrker nu fundamentet for sin videre udvikling, når Anne Broeng og Torben Möger Pedersen træder ind som eksterne bestyrelsesmedlemmer.

”Jeg er glad for at byde velkommen til to meget kompetente erhvervsprofiler som nye bestyrelsesmedlemmer i Energi Danmark. Energi Danmark skaber stor samfundsværdi i transformationen af vores energisystem fra fossil energi til vedvarende energi, og de nye bestyrelsesmedlemmer kommer med stærke kompetencer, der kan styrke bestyrelsesarbejdet med den opgave,” siger Jesper Hjulmand, der er administrerende direktør i Andel og bestyrelsesformand i Energi Danmark.

 

Torben Möger Pedersen
Med Torben Möger Pedersen træder en af de tungeste profiler i dansk erhvervsliv ind i Energi Danmarks bestyrelse. Han kommer med en solid erfaring inden for grøn omstilling, investering og risikostyring, der er de vigtigste fokusområder i Energi Danmarks udvikling og ekspansion i de kommende år. Sideløbende med sine 32 år som adm. direktør i Pension Danmark har han erfaring fra en række formands- og bestyrelsesposter i virksomheder og organisationer med stort fokus på klima og grøn omstilling.

Energi Danmark løfter en meget vigtig samfundsmæssig opgave på et marked, der trods normalisering stadig befinder sig i en udfordrende tid. Jeg glæder mig til at kunne bidrage med min erfaring og finansielle indsigt til, at Energi Danmark kan fortsætte sin positive udvikling bl.a. med yderligere ekspansion,” siger Torben Möger Pedersen.

Anne Broeng
Også Anne Broeng tager en solid erfaring med til Energi Danmark fra en lang række bestyrelser. Hun er bl.a formand i Pensionsselskabet Velliv og sidder i bestyrelsen for Rambøll, hvor hun er formand for risiko og revisionsudvalget. Virksomheder og organisationer for hvem investering, risikostyring og grøn omstilling ligesom i Energi Danmark er essentielle og strategiske kerneområder. Hun har tidligere været bestyrelsesmedlem i Danske Commodities, hvor hun også sad som formand for Risk Committee. Hun har derfor i forvejen et nært og indgående kendskab til energi og energihandel. Anne har også tidligere været bestyrelsesmedlem i Energinet.dk.

Energibranchen som helhed spiller en kæmpe rolle i den grønne omstilling. Og som markedsleder står Energi Danmarks kundebase for en markant del af Danmarks samlede energiforbrug. Det giver et særligt ansvar, som jeg glæder mig til at være med til at løfte,” siger Anne Broeng.

Link: Koncernvederlagspolitik i Energi Danmark

Energi Danmarks bestyrelse:

  • Jesper Hjulmand (CEO, Andel) – Formand
  • Jacob Vittrup (CEO, NRGi) – Næstformand
  • Morten Bryder Pedersen (CFO, NRGi) – Bestyrelsesmedlem
  • Ole Hillebrandt (CFO, Andel) – Bestyrelsesmedlem
  • Anne Broeng – Eksternt bestyrelsesmedlem
  • Torben Möger Pedersen – Eksternt bestyrelsesmedlem