Energi Danmark logo

Energi Danmark ansætter chef for ESG

Andreas Wenshøj Gaur er ny Head of ESG i Energi Danmark. Ansættelsen er et led i Energi Danmarks fokus på at styrke sin indsats indenfor bl.a. grøn omstilling, bedre governance og andre ESG-relaterede områder.

marts 20, 2024


Energi Danmark samler sit ESG-fokus i et nyt dedikeret team under ledelse af, Andreas Wenshøj Gaur, der er ansat i en nyoprettet stilling som Head of ESG. Andreas Wenshøj Gaur kommer senest fra en lignende stilling i konsulentvirksomheden Rambøll, hvor han var tilknyttet afdelingen Strategic Sustainability Consulting. Her arbejdede han blandt andet med rådgivning af virksomheder i energisektoren med særligt fokus på at samtænke forretningsudvikling og decarbonisering.

”Energisektoren er den afgørende sektor i et globalt decarboniserings perspektiv. Som en førende spiller i Danmark har Energi Danmark en rigtig god position til at hjælpe vores kunder med at opnå store CO2-reduktioner, samt facilitetere en bedre udnyttelse af den eksisterende energiproduktion i kraft af vores ageren i markedet. Muligheden for at hjælpe med at tegne selskabets retning på den fulde bæredygtighedspalette for en spiller netop i energisektoren har været afgørende for mit valg af Energi Danmark,” siger Andreas Wenshøj Gaur om baggrunden for at vælge Energi Danmark som arbejdsgiver.

Om ansættelsen af Andreas Wenshøj Gaur som Head of ESG siger adm. direktør i Energi Danmark, Louise Hahn:

”Jeg er glad for at kunne byde Andreas velkommen til Energi Danmark. Vi har kunder over hele Norden og tradingaktiviteter i hele Europa, som bidrager til både grøn omstilling og forsyningssikkerhed på de europæiske energimarkeder. Med sin viden og erfaring inden for ESG og ikke mindst governance og decarbonisering kommer Andreas til at spille en vigtig rolle i Energi Danmarks fremtidige udvikling.”

Ledelselsmæssigt refererer Andreas Wenshøj Gaur direkte til Dorthe Rømer Frost, der er Senior Vice President  med ansvar for People, Communication og ESG og medlem af Energi Danmarks Management Team

CV – Andreas Wenshøj Gaur (udvalgte poster):

2020-2024
Rambøll Management – Senior Consultant (med flere)

2018-2020
Mark & Wedell – Business Analyst (sideløbende med uddannelse)

2017-2018
SOS International – Cost Control (sideløbende med uddannelse)

Uddannelse:

2022
CBS – Master; Finance and Strategic Management, minor in Energy Economics and Policy

Rasmus Avnskjold
Rasmus Avnskjold
Presseansvarlig