Derfor stiger elprisen

Elpriserne er steget voldsomt henover det seneste år. Særligt her til efteråret har vi set, at priserne har fået endnu et løft.

En kombination af flere faktorer betyder, at energipriserne stiger markant. Årsagen skal blandt andet findes i stigende priser på gas, kul og CO2 samt lav vindproduktion og mangel på vand i de nordiske vandreservoirer på grund af tørre vejrprognoser.

For mere uddybende forklaring henviser vi til Dansk Energi, som har udarbejdet en temaside om, hvorfor elpriserne stiger.

Du er også velkommen til at læse vores Morning Report, som hver morgen giver dig et overblik over, hvilken vej priserne ser ud til at bevæge sig netop i dag. Her analyserer vi udviklingen på råvare- og elmarkederne, ser nærmere på de seneste vejrudsigter og kommer med en analyse af vores forventninger til dagens pris. 

Som kunde kan du også modtage vores ugentlige nyhedsbrev Fokus. Her stiller vi skarpt på elmarkedets udvikling i den seneste uge, og vi kommer også med anbefalinger til fremtidig afdækning af dit elforbrug.