Lave spotpriser fortsætter i Danmark

De sidste to uger har været de billigste på det danske spotmarked i næsten et år. Kraftig vindproduktion er den primære årsag.

De sidste par uger har været en god tid for de danske kunder, der har valgt at dække sig ind via spotaftaler. Sidste uge (uge 10) var den billigste uge for spotkunderne i både Vestdanmark (DK1), hvor den gennemsnitlige dagspris for ugen var ca. 21 øre/kWh, og i Østdanmark (DK2), hvor niveauet var ca. 23 øre/kWh.

I denne uge prisen steget en anelse, og inden weekenden forventer vi, at den gennemsnitlige dagspris for ugen kommer til at ende på ca. 25 øre/kWh i DK1, og 28 øre/kWh i DK2. De sidste to uger er dermed de klart billigste vi har set på spotmarkedet i Danmark i næsten et år. Vi skal tilbage til maj 2018 for at finde en uge der var billigere i nogen af de to prisområder.

Det er først og fremmest meget gode forhold for vindproduktionen, der er skyld i de lave priser. Det ustadige vejr, der har domineret vejrbilledet i næsten en måned nu har betydet, at vindmøllerne i både Danmark og Tyskland har produceret for fuld kraft. Udbuddet har været stort, mens efterspørgslen grundet de relativt lave temperaturer ikke er fulgt med, og dermed var vejen banet for lave priser.

Der er udsigt til, at forholdene i nogen grad bliver normaliseret i løbet af de kommende uger, hvor vi forventer at spotpriserne i begge områder kommer til at stige. Dette afhænger dog meget af vindforholdene, men det virker for nuværende sandsynligt, at vi april og maj bliver noget dyrere end det niveau, vi har set i marts.