En tur på toppen - Svoldrup Kær vindmøllepark

Hos Energi Danmark er det vigtigt for os at kende vores kunder godt, og et besøg er netop en måde, hvorpå vi kan få indsigt i kundens forretning og i det hele taget øge vores viden. Med denne viden kan vi tilbyde den bedste rådgivning og service som muligt.

For nylig besøgte 12 medarbejdere fra Energi Danmarks Trading afdeling Svoldrup Kær vindmøllepark i Farsø. Her fik de lov at komme en tur op i én af møllerne.

Selvom vores medarbejdere i Trading til daglig handler og håndterer strøm, er det trods alt ikke hver dag, at de får muligheden for at se på den fysik, som ligger bag en strømproduktion. De fik dog syn for sagen, da de for nylig lagde turen forbi det vestlige Jylland til Svoldrup Kær vindmøllepark. 

Vi fik nyttig viden, vi kunne tage med os både til brug i den daglige håndtering af vores vindkunder, men også til markedsmæssig brug med vindenergi som en stadig stigende del af den samlede elproduktion.
Christian Hovmand Pedersen, Junior Forecast Analyst ved Energi Danmark

Svoldrup Kær vindmøllepark i Farsø består af seks Siemens vindmøller, som hver har en installeret effekt på 2,3 MW. Energi Danmark er balanceansvarlig for vindmølleparken og er blandt de parker, vi starter og stopper i regulerkraftmarkedet.

Med solskin og vindstille vejr var forholdene helt perfekte til at komme en tur op i møllen. Iført sikkerhedsudstyr blev de sammen med en tekniker fra Siemens én ad gangen hjulpet til toppen af via elevator til 70 meters højde. De sidste 10 meter skulle der dog kravles ad stige for at komme helt op. Fra toppen blev møllehuset åbnet og udsigten kunne nydes i 80 meters højde.

Direktør for Energi Danmark Vind, Hans Hensberg, og tre medarbejdere fra Siemens var med på turen og gav et indblik i de praktiske aspekter omkring produktionen af vindmøllestrøm, og ikke mindst hvad der ligger bag alle de MW vind, der dagligt håndteres i Energi Danmark.