Prisstigninger på de lange systemkontrakter

Der har været meget lidt aktivitet på terminsmarkedet her til formiddag og alt kunne tyde på en neutral dag.

Der har været meget lidt aktivitet på terminsmarkedet her til formiddag og alt kunne tyde på en neutral dag, dog med forventninger om prisstigninger på de lange systemkontrakter og det tyske marked da markedet endnu ikke har tilpasset sig efter fredagens prisstigninger på CO2 markedet. Q4-20 kontrakten er endnu ikke handlet og holder derfor lukkekursen på 18,85 EUR/MWh. År-21 er steget med 0,56 EUR/MWh, sidst omsat i kurs 21,35 EUR/MWh.

Brent olien lukkede i fredags med en stigning på 0,89 USD/T og endte i kurs 43,24 USD/T. Prisen på kul lukkede med et fald på 0,24 USD/T, og endte i kurs 57,61 USD/T.

Det meste af denne uge vil lavtryksprægede vejr fortsætte. Temperaturen vil holde sig 2-3 grader under normalen og der vil falde nedbør i det meste af Skandinavien men mest i de nordlige dele. Sidst på ugen vil et højtryk som er ved at bygge sig op, strække sig ind over Skandinavien og give nogle dage med tørt vejr. I løbet af næste uge kan der falde nedbør igen da et lavtryk vil passere fra nord-vest.