Prisstigninger på terminsmarkedet

De langsigtede vejrprognoser er meget kolde hvilket kombineret med stigende kul-, og oliepriser samt stigende priser i Tyskland, får det nordiske marked til ligeså at stige

De langsigtede vejrprognoser er meget kolde hvilket kombineret med stigende kul-, og oliepriser samt stigende priser i Tyskland, får det nordiske marked til ligeså at stige. Der forventes flere prisstigninger i løbet af dagen. Q2-19 kontrakten er steget med 0,80 EUR/MWh, senest omsat i kurs 48,20 EUR/MWh. År-20 er steget med 0,55 EUR/MWh, senest omsat i kurs 38,30 EUR/MWh.

Brent olien steg i går med 0,24 USD/T og lukkede i kurs 61,68 USD/T. Prisen på kul steg med 0,65 USD/T og lukkede i kurs 82,95 USD/T. Fragtraten på kul steg med 0,05 USD/T og lukkede i kurs -9,45 USD/T.

Der er koldt og tørt vejr i udsigten for Skandinavien. Især sidst i næste uge vil det blive rigtig koldt. Den kolde trend ser ud til at ville fortsætte ind i februar. Her sidst på ugen vil vindstyrken være kraftig men aftage igen i løbet af næste uge.