Våde vejrprognser får systemkontrakterne på den korte bane til at falde

De våde vejrprognoser presser systemkontrakterne på korte ende ned, mens den lange ende handles omkring gårsdagens lukkekurs.

De våde vejrprognoser presser systemkontrakterne på korte ende ned, mens den lange ende handles omkring gårsdagens lukkekurs. Q4-18 er faldet med 0,91 EUR/MWh, og er dermed senest omsat i kurs 46,25 EUR/MWh. År-19 er endnu ikke handlet, men forventes at blive handlet lige under gårsdagens lukkekurs på 36,45 EUR/MWh.

Torsdagen var præget af mindre modsatrettede bevægelser på råvaremarkedet, da olien faldt lidt mens kul steg. Brent olien faldt i går med 0,21 USD/T og lukkede i kurs 72,07 USD/T. Prisen på kul endte dagen i kurs 86,65 USD/T, hvilket svarer til en stigning på 0,60 USD/T. Fragtraten steg ligeledes og lukkede dermed i kurs -5,60 USD/T.

Vejrprognosen for i dag er vådere og koldere i slutningen af perioden end gårsdagens prognose. Bortset fra dette er vejrprognosen meget lig gårsdagens. Vejret forventes vådt i dag og i morgen efterfulgt af tørrere og koldere vejr som følge af et mindre højtryk. Temperaturen forventes at stige igen i midten af næste uge sammen med nedbør af og til. Sammenlagt forventes nedbøren i slutningen af denne periode at være lige over normalen, og efterfølgende omkring eller lige under normalen.