Dagen forventes neutral på terminsmarkedet

Grundet tørre vejrmeldinger og kraftigt stigende priser på kul- og oliemarkedet fortsatte priserne på terminsmarkedet i går opad.

I dag forventes markedet dog handlet mere neutralt grundet små prisfald på det tyske marked. Q3-18 er faldet med 0,35 EUR/MWh, handlet i kurs 37,00 EUR/MWh. YR-19 er endnu ikke handlet og holder derfor lukkekursen på 35,10 EUR/MWh.

Brent olien lukkede i går med en stigning på 0,20 USD/T og endte i kurs 78,43 USD/T. Brent olien er i dag åbnet til kurs 78,10 USD/T. Prisen på kul faldt med 1,30 USD/T, handlet til 88,40 USD/T og fragtraten steg med 0,25 USD/T, handlet til -14,00 USD/T.

En koldfront bevæger sig lige nu ned over Skandinavien og skaber mere vådt vejr med lavere temperaturer, først i nordvest men i løbet af de næste par dage vil det sprede sig til det meste af Skandinavien. Sidst på ugen vil det tørre og varme vejr dog vende tilbage og fortsætte frem til sidst i næste uge, hvor prognoserne bliver mere usikre igen. Gode vindforhold i især det sydlige Skandinaven frem til weekenden, hvor styrken forventes at falde.