Flexafregning

Energinet.dk har besluttet at tillade opstart af flexafregning fra 1. december 2017.

Det betyder, at der kommer en ny afregningsmodel, som giver kunderne mulighed for at tage langt mere aktiv del i elmarkedet. Dette sker som følge af Engrosmodellen, som gik i luften i april 2016.

Hvad betyder flexafregning?

Flexafregning betyder, at elforbruget bliver aflæst og afregnet på timebasis. Dermed vil du som kunde fremover blive afregnet for det reelle forbrug fremfor de tidligere skabelonmålere, hvor faktureringen var baseret på et forventet forbrug.

Får flexafregning indflydelse på min afregning?

Flexafregning får betydning for kunder, som har en variabel prissætning (herunder Spot). 

Energi Danmark kan ikke sige noget om den økonomiske betydning for den enkelte kunde. Nogle vil opleve en ændring i omkostningerne, hvis forbruget ligger i perioder med eksempelvis meget vind eller i de billigere nattetimer. Den såkaldte fleksible afregning betyder, at kunderne får mulighed for at udnytte markedet, som svinger i takt med vind og vejr, og det bliver lettere at følge sit forbrug.

Hvornår træder flexafregningen i kraft?

Det er stadig uvist, hvornår den fleksible afregning træder i kraft for den enkelte kunde, men indfasningen starter fra 1. december. Energi Danmark holder dig løbende informeret og giver besked senest løbende måned + 30 dage, før flexafregningen træder i kraft for dig.  

Vi holder dig løbende opdateret

På denne side kan du til enhver tid se seneste nyt om flexafregning.
Skulle du alligevel have spørgsmål til den nye afregningsmodel, er du naturligvis altid velkommen til at kontakte din rådgiver hos Energi Danmark eller ringe til vores kundeservice på tlf. 8742 6262.