Søren interesserer sig for energi og bæredygtighed

Som jurist i Energi Danmark får Søren mulighed for at lære en masse om energibranchen og forskellige fagspecifikke problemstillinger, som han ikke ville få mulighed for i en organisation med en stor juridisk afdeling.

Kort tid efter Søren havde færdiggjort sin uddannelse i 2019, fik han job hos Group Legal i Energi Danmark. Under sin uddannelse havde han et studenterjob i et parkeringsselskab, hvorfra han har fået stor erfaring i at arbejde med databeskyttelse.

”For mig har det været en rigtig god oplevelse at få et job, der er en kombination af et retsområde, som jeg har stor erfaring med, samtidig med man bliver kastet ud i opgaver, som jeg ikke har arbejdet med tidligere”, forklarer Søren og uddyber:

”Det har været rigtig spændende at lære energibranchen at kende, og finde ud af hvordan man helt konkret handler med forskellige energikilder. Når man arbejder i et selskab med en mindre juridisk afdeling, er der mange forskellige slags opgaver, og man er nødt til at sætte sig ind i alle grene af organisationen. Og fordi jeg tidligere har arbejdet meget med GDPR, har jeg samtidig kunnet bidrage med en viden inden for dette område og er hurtigt blevet tildelt et stort ansvar.”

I det hele taget syntes jeg, at energibranchen er et spændende område. Energi og ikke mindst det øgede fokus på bæredygtig energi er noget der interesserer mig rigtig meget, og jeg tror det er et område, hvor der fortsat kommer til at ske en stor udvikling indenfor de nærmeste år
Søren Lyhne Damgaard, Legal Counsel

Som jurist i Energi Danmark består Sørens arbejde af et bredt spektrum af opgaver. Juristerne sørger blandt andet for, at vi overholder de lovmæssige krav vi er underlagt, gennemgår et væld af kontrakter og forhandler disse på plads med eksterne parter.  Alt sammen noget der ifølge Søren kræver en god forretningsforståelse:

”I det hele taget syntes jeg, at energibranchen er et spændende område. Energi og ikke mindst det øgede fokus på bæredygtig energi er noget der interesserer mig rigtig meget, og jeg tror det er et område, hvor der fortsat kommer til at ske en stor udvikling indenfor de nærmeste år”, siger han.

I sin gymnasietid var Søren U-20 danmarksmester i alpinskiløb, og han har for nylig deltaget i Europamesterskaberne i skaterhockey. Ifølge ham selv har tilværelsen som professionel sportsudøver på deltid været med til at gøre ham selvstændig og ansvarsfuld i en tidlig alder:

”Når man er i et elitesportsmiljø, bliver der stillet store krav til dig. Jeg har i en ung alder skullet rejse afsted uden mine forældre, og det har været mit eget ansvar at passe træning og lektier, samtidig med, at jeg også selv skulle gøre de praktiske ting som for eksempel at ordne mit udstyr og lave mad. Men det har givet mig rigtig mange fede oplevelser”, forklarer han.

Ud over sin interesse for sport elsker Søren at besøge sine forældres gård sammen med sin kæreste. Her nyder han den smukke natur, og begiver sig ud i forskellige projekter såsom at brygge cider, hjemmerøgning eller går på jagt efter alt fra svampe til dåhjorte.