Markederne holder aldrig fri

Som Intraday Trader er Tomas altid nødt til at holde hovedet koldt, være åben for nye muligheder, og holde sig opdateret, hvilket også betyder, at han ikke bare kan lægge det hele fra sig, når han får fri fra arbejde.

Når man arbejder som Trader, er der aldrig to dage, der er ens. Måske er der i virkeligheden ikke to minutter, der er ens. Det gælder om hele tiden at være den første på markedet, så man må agere hurtigt og præcist for at få det maksimale ud af markedsbevægelserne, der ændrer sig hvert sekund.

”Man skal på en måde være som et lille barn, der hele tiden er nysgerrig og kreativ, hvilket hjælper dig med at finde nye muligheder. Man skal være dedikeret, og man skal hele tiden holde sig opdateret. Jeg følger en regel kaldet IPDE. Det står for: Identifying opportunities, predicting market movements, deciding how and when og slutteligt executing. Det er det sidste, der er det bedste ved trading, og det der giver dig et adrenalinsus”, forklarer Tomas Lusys, der arbejder som Trader i Intraday.

Når man arbejder med så små udsving og 24-timers tidshorisonter, er det altafgørende, at man har en god intern kommunikation og deler sin viden med resten af teamet for at kunne lave de bedste forcasts, forklarer Tomas:

Vi er et godt team, der supplerer hinanden rigtig godt. Vi ser hver især nogle forskellige ting i markedet og har forskellige styrker og svagheder. Alligevel arbejder vi efter det samme mål og for at få det maksimale ud af vores indsats
Tomas, Trader

”Vi er et godt team, der supplerer hinanden rigtig godt. Vi ser hver især nogle forskellige ting i markedet og har forskellige styrker og svagheder. Alligevel arbejder vi efter det samme mål og for at få det maksimale ud af vores indsats”, siger Tomas og uddyber:

”Det er altid en fed fornemmelse at vinde, men af og til begår man også fejl. Og så er det vigtigt at stole på sin mavefornemmelse og ikke lade sig påvirke af det. Så må man lægge det til side og komme videre. Ellers laver man bare endnu en fejl. Her er det fantastisk at være end del af et dygtigt team, som træder til og giver en hånd med”.

Tomas Lusys startede som Trade Assistant i Energi Danmarks Intraday team i starten af 2017. Tomas er oprindeligt fra Litauen hvorfra han har en bachelor i Financial Economics. Han tog i 2015 til Odense sammen med sin kæreste for at læse en kandidatuddannelse i International Business og Marketing og havde egentlig kun planer om at blive i Danmark i et par år. I dag er hans kæreste blevet til hans kone, og de har begge fundet jobs, som de er glade for, så derfor er de nu blevet her på ubestemt tid.

”Jeg kan godt lide at arbejde hos Energi Danmark. Vi er et af de bedste energihandelsselskaber på markedet, så jeg har også gode muligheder for at udvikle mig. Og hvis jeg for eksempel ser et område, hvor jeg gerne vil forbedre mig, har jeg rig mulighed for at komme på kursus i det. Personligt har jeg været på kursus i R-kodning og fået mulighed for at forbedre mine danske sprogkundskaber”, siger Tomas.

Fritiden bruger Tomas på fitness og selvfølgelig også på at lave sine egne investeringer. Her investerer han dog mere langsigtet. Fitness hjælper ham ikke kun med at holde sig i form, men hjælper også med til at tømme hovedet efter arbejde. Ud over at være en ekstra indtægtskilde hjælper hans investeringer ham også med at holde sig opdateret på verdensøkonomien.