Man skal bare kaste sig ud i det

Ifølge Strategic Business Developer, Peter Stensig Kristensen, begynder læringen først for alvor, når man prøver tingene af i praksis, hvilket han har frie hænder til hos Energi Danmark.

Da Peter i 2018 sad med eksamensbeviset som cand.merc. fra Aarhus Business School i hånden, fandt han hurtigt jobbet som Strategic Business Developer hos Energi Danmark interessant. Ved siden af sit studie havde han blandt andet fået erhvervserfaring som projektleder for en sportsfestival under Aarhus Europæisk Kulturhovedstad 2017 og senere som praktikant og studiemedhjælper hos rådgivningsfirmaet Hildebrandt og Brandi.

”Der var faktisk to områder, jeg gerne ville arbejde med, efter jeg var færdiguddannet, nemlig strategi og forretningsudvikling. Begge områder fandt jeg enormt spændende i min tid på universitet. Også fordi jeg  som menneske er drevet af eksekvering og udvikling”, forklarer Peter.

Med jobbet hos Energi Danmark fik han netop mulighed for at kombinere begge områder i en samlet stilling.

Selvom jeg startede som nyuddannet, har jeg fået frie hænder til at prøve utrolig mange ting af og påvirke processer, arbejdsgange osv. i Energi Danmark
Peter Stensig Kristensen, Strategic Business Developer

Peter har en stor berøringsflade i hele organisationen, idet hans arbejde består i at støtte lederne i den interne strategiudrulning ved bl.a. at nedbryde Energi Danmark koncernens overordnede målsætninger til håndgribelige KPI’er for mellemlederne. KPI’er der indsamles i en målstyringsrapport og rapporteres til koncerndirektionen og på den måde giver et samlet overblik over koncernen. Samtidig afsøger han nye forretningsområder gennem projekter, typisk med eksterne samarbejdspartnere.

”Selvom jeg startede som nyuddannet, har jeg fået frie hænder til at prøve utrolig mange ting af og påvirke processer, arbejdsgange osv. i Energi Danmark”, forklarer Peter og fortsætter:

”Samtidig er det vigtigt, at man ikke lader sig afskrække af at kaste sig ud i noget, man ikke har prøvet før, eller for den sags skyld spørge om noget, man har spurgt om tidligere”.

I sin fritid spiller Peter bl.a. fodbold, hvor han stiftet et såkaldt eksil-fodboldhold, hvor alle spillerne er tilflyttere fra hans hjemby i Ringkøbing Skjern Kommune.

”Det er en sjov måde at vedligeholde sine sociale relationer hjemmefra. Samtidig er det et godt netværk af folk, der har jobs inden for forskellige fag. Nye tilflyttere kan få sparring og hjælp fra de der har boet og studeret i Aarhus i mange år.

Eksil-fodboldholdet fra Ringkøbing Skjern har både modtaget sponsorater til spillertøj fra Ringkøbing Skjern Kommune og lokale virksomheder fra hjemegnen. Det er blevet så stor en succes, at projektet har fået omtale i flere nyheds- og radioudsendelser.