Gråsten Fjernvarme

Rådgivning giver driftsfordele for Gråsten Fjernvarme

Gråsten Fjernvarme er bygget i 1956, har tre ansatte og leverer dagligt varme til 1.300 forbrugere i Gråsten. Siden 2008 har værket solgt el til det frie marked gennem Energi Danmark. Samarbejdet er senere udvidet med, at Energi Danmark leverer gas til værket.

Energi Danmarks vejledning og prognoser hjælper fjernvarmeværket til at opretholde den bedst mulige driftsform, mens de samtidig opnår en god pris for deres el-produktion.

Hos Energi Danmark får man en kompetent og professionel rådgivning - også selvom man er et mindre varmeværk.
Peter Mikael Stærdahl, driftsleder ved Gråsten Fjernvarme

"For et fjernvarmeværk handler det om at optimere produktionen af varme og el, så de to parametre matcher hinanden", forklarer Peter Mikael Stærdahl. Når han skal planlægge værkets varme - og elproduktion, sker det på baggrund af rådgivning og detaljerede prognoser fra Energi Danmark.

Peter Mikael Stærdahl påpeger, at både prisprognoserne og indberetnings-systemet er værktøjer, der er lette at anvende. Planlægning af driften er derfor blevet optimeret og omkostningerne reduceret.

Men det handler også om andet end økonomi. "Det er vigtigt at have god kemi med sine samarbejdspartnere, fordi kommunikationen bygger på tillid og troværdighed", siger Peter Mikael Stærdahl. Han er godt tilfreds med vejledningen fra Energi Danmark og fremhæver, at forholdene altid bliver forklaret i detaljer. Han sætter også stor pris på, at Energi Danmark løbende tager kontakt for at sikre, at samarbejdet fungerer, som det skal.

Om rådgivningen siger Peter Mikael Stærdahl: " Energi Danmark lægger meget energi i samarbejdet og følger op på tingene. Jeg føler, de først er tilfredse, når jeg er."

Kontakt Energi Danmark