Welcon A/S

Samarbejdet med Energi Danmark har givet os et bedre indblik i elmarkedet samtidig med, at det har betydet en reduktion i vores omkostninger.
Johnny Skov, vicedirektør i Welcon A/S

Kompetent rådgivning skaber overblik for Welcon A/S

Welcon A/S er underleverandør til de store vindmølleproducenter og producerer vindmølletårne i stål. Den familieejede virksomhed har 45 års erfaring inden for jernindustrien og beskæftiger knap 250 ansatte. Johnny Skov har til daglig ansvaret for indkøb, salg og økonomi.

Johnny Skov forklarer, at Welcon A/S valgte Energi Danmark på grund af yderst kompetent rådgivning om elmarkedet og de faldgruber, som findes, kombineret med en konkurrencedygtig pris. Gennem god og tæt dialog får Welcon A/S således løbende vejledning og nyder godt af Energi Danmarks overblik over den løbende udvikling på elmarkedet.


”Det er trygt at vide, at Energi Danmark altid overvåger markedet. Der var for eksempel en morgen, hvor vi blev kontaktet af Energi Danmark vedrørende en voldsom stigning i elpriserne. Med denne viden kunne vi derefter tilpasse produktionen og skrue ned for elforbruget i de pågældende timer. Det sparede os for mange kWh til skyhøje priser,” påpeger Johnny Skov.

Gennem den løbende dialog med Energi Danmark har Welcon A/S fået elmarkedet mere ’ind under huden’ og fået et større overblik over, hvad der passer bedst til virksomheden og dens risikoprofil. Johnny Skov fortæller, at Welcon A/S oprindeligt indgik en aftale, hvor 50 % af elindkøbet blev afdækket som Fast Pris, mens de resterede 50 % blev afdækket på spotmarkedet. Gennem en løbende dialog med Energi Danmark blev aftalen senere tilpasset på grund af faldende priser.

”Da vi havde valgt vores produktsammensætning, blev vi kontaktet i forbindelse med, at prisen på Fast Pris for den pågældende aftaleperiode var faldet. Derfor benyttede vi os af muligheden for at konvertere vores aftale til 75 % Fast Pris og 25 % Spot. ”Vores filosofi er, at når vi handler med faste priser i forhold til vores kunder, så vil vi også gerne have faste priser i forhold til vores leverandører,” siger Johnny Skov.

Vi rådfører os løbende med Energi Danmark og værdsætter den positive relation og dialog, som har resulteret i et større overblik og et bedre beslutningsgrundlag i forhold til vores elindkøb.
Johnny Skov, vicedirektør i Welcon A/S
Kontakt Energi Danmark